2023. június 7., szerda

Érzelmek, gondolatok intimitása

 

Név: Királdi-Kovács István

Magyarország

.

Érzelmek, gondolatok intimitása

.

Az igazi érzelmekre nincsenek szavak egyetlen egy nyelvben sem. Mindig valamihez hasonlítjuk az érzéseinket. Virághoz, illathoz, színekhez, valamiféle fájdalomhoz, de azt kifejezni, amit igazán érzünk, nem tudjuk, nincs rá külön szavunk. Vagy érzi a másik, vagy nem érzi, mivel áll szembe. Minden a spiritualitásra, a lélek működésére van bízva. Az érzelmek a lélek intim részei, melyeket sokkal nehezebben tárnak fel az emberek, mint a testüket.

.

Vannak kultúrák, ahol a testüket az öltözködés által megmutatják, sőt talán adott esetben többet, is mint azt a jó ízlés megengedi, de a leket nem nyitják meg, még nagyon közeli barátoknak sem. Vannak házasságok, ahol hosszú évtizedeket is élnek egymás mellett, anélkül, hogy igazán ismernék egymást. A Kémia működik közöttük, de az érzelemvilágukban, lebonthatatlan falak állnak egymással szemben.

.

Összehasonlítás

Két világ költészetét követve, azt a tényt figyeltem meg, hogy az iszlám világ költészetében, és általános nyelvhasználatában, sokkal jobban és többet alkalmaznak szép, cirkalmas kifejezéseket, az érzelmek leírására, mint a nyugati világ nyelveiben. Nem tudom, hogy abban a közegben a nők mennyire tárják fel érzelmeiket, mennyire engedik be a férfiakat a saját szférájukba, de az látszik, hogy öltözékükben biztos, hogy nem tárulkoznak úgy ki, mint nyugati nőtársaik.

.

2023. 06. 07.

Tiszakécske.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése