2023. május 23., kedd

Mit ér az élet szerelem nélkül

 

Írta: Királdi-Kovács István

Magyarország

.

Téma: Mit ér az élet szerelem nélkül

.

.Az ember úgy születik, hogy kódolva van a génjeiben valami féle szeretet hajlam. Amely első sorban ember társai, de természetesen más, élő és élettelen környezetre is kiterjedhet, sőt ki is terjed, hiszen szeretjük az állatokat, a természetet, az irodalmat, és a képző, alkotó művészteket.

.

De a szerelem az teljesen más! A szerelem, valaki, vagy valami iránt, az egy villámcsapásként is jöhet, de hosszabb távon is kialakulhat. Ami villámként éri az embert azon nincs mit magyarázni, lehet isteni beavatkozás mely az egymásnak rendelt embereket egymásfelé vezeti. A másik dolog, a megismerésből adódik, lassan alakul ki, egy hosszabb, pl: munkahelyi, barátikörrel való találkozások alkalmával érlelődik, érlelődhet egy mély kapcsolattá, életre szóló szerelemmé.

.

A szerelem az egy olyan magasztos, fennkölt érzés, melyet már rengeteg költő, író ember megpróbált meghatározni, de az szinte lehetetlen. Egyszerűen nem lehet leírni. Sokan ma is írunk róla, de ha belemélyedünk az elemzésekbe, rájövünk, hogy közhelyesen tudjuk csak kifejezni az érzelmeinket.

.

Írunk a Holdról, csillagokról, illatokról, virágokról a versekben, elcsépelt szavakkal. Említünk csókot, ölelést, mert ez a mindennapunk. Esti séta, csillagnézés, mezei virágok között, hosszúra nyúlt csókok, ölelések.

.

Talán egy igazán érvényes kifejezés van rá, ha már beszélni kell róla, akkor a veled, holtomiglan, holtodiglan.

.

Mit ér az élet szerelem nélkül? Mit ér az étel, só, bors nélkül. hiszen a szerelem az élet sava-borsa, mely nélkül lehet élni, csak nem érdemes.

.

2023. 05. 23.

Tiszakécske

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése