2021. június 11., péntek

Mindent gyógyító orvosság (Próza)

 

Mindent gyógyító orvosság

Írta: Kovács L István

 

Ilyen varázsszere, amiről most mesélni fogok, még Óz-nak, a legnagyobb varázslónak sem volt. Sőt erre a leghíresebb Petibohóc sem volt képes.

 

Egyszer volt, hol nem volt, élt egy kisfiú, aki csak most kezdett el járni, de menni nem is igazán tud, inkább szaladni, viszi előre a lendülete. Anya kiálthat, amit és amennyit akar, a kis energiabomba nem is hallja. Egyszer csak, zsupsz, kiszalad alóla az út, és a kicsi térdről és könyökéről, viszi a bőrt, komoly fájdalmat okozva. Anya odaszalad, felkapja, leporolja a kis üvöltő csemetéjét, de hiába minden vigasztaló szó, az apróság vigasztalhatatlanul üvöltve, hullajtja a hatalmas könnyeket. A mama már messziről hallja, hogy baj van, ki áll, várja a kicsi unokáját. Aggódva kérdezi mi történt? A kicsi eltorzult arccal mutatja sebeit, de már nem sír annyira. A mama látványa már fájdalomcsillapító hatású volt. Közben ruhát nedvesít a mama, óvatosan, nagy sziszegések közepette letisztítja a sebet és mielőtt bármilyen kenőccsel bekenné, előveszi a legerősebb és mindenre jótékonyan ható orvosságát, a puszikat. Szépen körbe puszilja a sebeket, a kis arcocskát, mely a könnyektől kissé még maszatos, de nem számít, az ráér. A sebek fontosabbak. A puszik után megkapja a megfelelő kenőcsöt, s míg mama az arcocskát is rendbe hozza, anya hoz egy Dörmi szeletet, és mintha mi sem történt volna, ragyog a kis arcocska. De azért a papának is megmutatja sebeit, s mivel szókincse még nem elég terjedelmes, kézjelzésekkel, hümmögésekkel kéri rá a puszit.

A mama varázsszere nagyon hatásosan gyógyítja az asztalsarkával, szekrénnyel és más egyéb útakadályokkal való találkozás okozta kemény koppanásokat, dudorokat is.

 

2021. 06. 11.

Tiszakécske

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése