2014. augusztus 1., péntek

Isten és az ő malamai (gondolatok a dolgok folyásáról)



Isten és az Ő malmai!
Mostanában gyakran hallom, Isten malmai lassan őrölnek. Bevallom, fogalmam sincs, hogyan őrölnek azok a malmok. Ismereteim szerint (ám lehet, hogy tévedek) egyetlen szentírásban sem olvastam róla, hogy lennének malmai. Megteremtette a világot olyannak amilyen, de malmokat valahogy nem.
Ez a mondás ugye arról szólna, ha valami ügyintézésünkkel lassan haladunk, packázik a hivatal, lenéznek bennünket stb., na, már most, ehhez Istennek és legfőbb képen a malmainak semmi köze!
Viszont nekünk, embereknek annál több. Valahogyan lassítani kéne, nem kéne, mindent adj uram Isten, de azonnal, módra intézni (intéztetni), mert ugye a rétes evésnek is sora van! Csak rohanunk, minek, és legfőbb ként hová? Senki nem tudja, de ráfogjuk Istenre, pedig ha kicsit úgy magunkba mélyedve megállnánk, párszóra, egy mosolyra vagy kézfogásra, már nem is lenne baj Isten malmaival! Be vannak zárkózva az emberek, elfordultak Istentől, nincs bizalom, csak az önmarcangolás és a hivatkozás a malmokra!
Ki kell mozdulni, visszaszerezni a hitet, bizalmat, barátságokat. Manapság ha valamilyen rendezvény van, kiállítás, kulturális vagy egyéb, olyan alacsony szintű a látogatottság, sokszor még az érintettek hozzátartozói sem mennek el. Fél mindenki mindenkitől, miért? És akkor Isten malmai a hibásak.
Meg állni, lassítani, mosolyogni, összejönni, barátkozni, állítólag társas lények volnánk. Szebb lenne az életünk.

2014-02-02
Tiszakécske

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése