2014. augusztus 12., kedd

Sikoly az éjszakában



Sikoly az éjszakában
Írta: Kovács István
Fullasztó nyári éjszaka volt. A levegő meg sem mozdult. A csillagok sápadtan pislogtak az égen, a hold valahol elbújt.
 Péter az első emeleti erkélyen ült, egy kerti széken, kedvesét várta, aki még a zuhany alatt állt. Kicsit még beszélgetni akartak, meg inni egy pohárka bort, élvezni egymás társaságát. Ritka alkalom, hogy egyszerre van szabadnapjuk.
Péter egy elit egység elit tagja, szükség szerint terror elhárít vagy test őrködik, ahogy a feladatot kapja. Szilvia ugyan ott adminisztrátor.
Kedvese befejezte a zuhanyozást és éppen megjelent az ajtóban, mikor a szemközti kis utcából velőtrázó sikoly hallatszott.
Péter úgy ugrott föl, mint akit katapult lőtt ki és már lendült is át az erkélykorláton, s közben odaszólt Szilviának.
Hívd a rendőrséget és a mentőket!
Péter oly kecsesen ugrott és olyan puhán ért talajt, hogy egy macska is megirigyelte volna. Két hatalmas ugrással el is tűnt a kis utcában.
A lány a kukák mellett a földön feküdt ájultan, kezében még fogta a szemetes zsákot.
Ismerős volt Péternek. Az utcában egy kis hangulatos presszó működött, amit a lány vezetett, aki most ájultan hevert a járdán. Egy gyors szemrevételezéssel Péter megállapította, hogy külsérelmi nyomok nem látszanak, vér nincs, a lány nincs magánál, de lélegzik.
Szilvia is oda ért és a szirénázó rendőrautó és mentő egyszerre álltak meg a közelben.
A mentők munkához láttak, Péter elmondta mit tapasztalt és odébb lépett. Míg a mentők a lánnyal foglalkoztak a rendőrök kikérdezték tanúként Pétert arról mit látott, hallott. Elmondta, amit tudott, s közben a lány is magához tért.  Adtak neki egy nyugtató injekciót, mert meglehetősen ideges volt.
Mi történt Önnel hölgyem, kérdezte szinte egyszerre a mentős és a rendőr.
Nagyon félek a patkányoktól, kihoztam a szemetet, de ahogy fölemeltem a kuka tetejét, két hatalmas patkány ugrott ki és a lábamon átszaladva menekültek el, amitől én nagyon megijedtem!
A mentők meggyőződtek róla, hogy rendben van a hölgy és távoztak, a rendőrök még néhány adatot fölírtak és Ők is elmentek. Péter és Szilvia bekísérték a hölgyet, az ijedségre ittak egy konyakot, és föl ajánlották haza viszik, de a további segítséget nem kérte a hölgy, így Péter és Szilvia is haza ment. A meghitt estéjüket elvitte a sikoly!
2014-07-07
Tiszakécske.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése