2018. március 14., szerda

Kiállításon XIX. fejezet.



Kiállításon  XIX. fejezet.
Írta: Kovács L István

Egy járőr nagyon hamar odaért. Ármin odaadta neki a rendszámos cetlit, leírta a személyt és az autót. Utána a rendőr és Ármin is tette a dolgát.
Alig telt el egy óra hívta a rendőrkapitány.
  -Jó napot Wasady úr, jó hírem van. Sikerült elfogni azt, aki magánál járt, de tagad mindent, eljönne egy azonosításra?
 Természetesen, tízperc és ott vagyok.

Jó napot kívánok! Wasady Ármin vagyok parancsnok úr vár.
  -Jó napot kívánok, tudom tessék, jönni odakísérem.

Jó napot kívánok kapitány úr!
  -Üdvözlöm, Wasady úr. Elfogtuk azt a személyt, aki a nevezett rendszámú Opellal közlekedett és illik rá az Ön által adott személyleírás.  Lenne szíves azonosítani a személyt?
 Természetesen, és tudni szeretném, ha lehet, honnan tudja, kit támogatok, szponzorálok.
  -Semmi akadálya, megnézi, én meg megkérdezem. De ön nem jön be a helységbe, csak kint vár….

Nos, Wasady úr, tudja egyébként, hogy egy régóta körözött szélhámost sikerült önnek köszönhetően elfogni? Ez a trükkje, a bevett szövege, hogy sporttámogatást kér nem létező csapatnak. Sajnos van, aki adott neki. Egyébként látta, ahogy a Kikinda családnak segít a gyereket tette éppen a kocsiba, mikor elment maguk mellett. A nevét és a cégét meg kérdezősködés útján tudta meg.

Remélem, hosszú időre üdülni küldik.
  -Valószínűleg. Kérem, az ügyeletesnél, a porta melletti szobában tegye meg a vallomását és írja alá. Köszönöm szépen az együttműködést.

Örült, hogy sikerült elkapni az illetőt. Nem véletlenül félti, titkolja a dolgait, sajnos az ördög nem alszik. Lehet, hogy már kinézte magának ez a fickó is. Utána a véletleneken múlik minden.

Csörgött a magán telefonja, a csengőhangról tudta ez Szeréna lesz.

Szervusz, Szeréna, talán valami probléma van, hogy most hívsz?
  -Örömhírem van, bár lehet, hogy neked nem felhőtlenül az. Hívott a németországi galériatulajdonos, hogy kiállítást rendeznek nekem a jövő hónapban. Holnap el kell utaznom, összeválogatni a képeket. Mit szólsz hozzá, nem jössz el velem?

 Ez örömhír nekem is. Gratulálok, de sajnos nem tudok elmenni semmi képen. Tádénak kórházban van a felesége, nem tud helyettesíteni, de egyébként is rengeteg más egyéb dolgom van. Mivel mész, és meddig leszel. Hiányozni fogsz, sőt, máris hiányzol.
  -Repülővel megyek, holnap délelőtt 10-kor indul a gép.
Elvigyelek a reptérre?
  -Nem kell, köszönöm, a korai busszal megyek, az meg is áll a repülőtér előtt. Csütörtökön, vagy pénteken jövök, de értesítelek, előző nap, mert jó lenne, ha értem tudnál jönni.
Rendben van, várom, és kellemes időtöltés, jó munkát kívánok. Szervusz!
  -Várj, voltam az önkormányzatnál, Mária néniék ma már kapnak, ebédet az öregotthontól viszik nekik. Megnyugodva hagyom itt őket. Szia, megyek, csomagolok!

Visszament az irodába, még Tádét felhívta gyorsan, mi van Annával, tud-e már valamit.
  -Sajnos konkrétat még nem, röntgenre vitték, nem látszik semmi, de a bal lábát nem érzi, ezért MR vizsgálatot rendeltek el, az viszont még nem készült el. Ha megtudok, valamit rád csörgök, jólesik, hogy hívtál, köszönöm!

 Tudod mit? Este benézek hozzátok.

Ezután a munkába temetkezett, iratokat megrendeléseket nézett át. Mi a soron következő munka, megvan-e hozzá a szükséges anyag, kell-e tervezni hozzá valamit. Nagyon szeret díszeket tervezni a rácsokhoz, korlátokhoz, fa és fémbútorokhoz. Egyedit is, de olyat is, amit az ügyfél katalógusból választ, de a motívumokat áttervezteti.
Nyugodt napja volt, ha Szandra nem köszön el, Ő talán elfelejti, hogy haza kéne menni.

 Szervusz, Tádé, mi újság Annával? Tudsz már valamit?
  -Szevasz, gyere be, kézfogásával is kicsit húzva invitálta, barátját.
Sajnos meg kell műteni Anna gerincét.  Valami játékra esett és az egyik csigolya felső részéről letört egy darab, azt rögzíteni kell, nehogy elmozdulva nagyobb bajt okozzon, plusz porckorongsérve is van. Már hívtam a mamát, de csak holnapután tud jönni. A papa rosszabb, mint egy gyerek, főzni kell neki, amit kiadagolva letud fagyasztani és naponta előveszi az öregúr.

Addig maradsz, amíg szükséges, a gyerekeknek hiányozni fog az anyjuk legalább az apjukat ne nélkülözzék. Ha egyéb segítségre van, szükséged szólj. Szervusztok.
  -Köszönöm szépen, szervusz.

2018. március 10.
Tiszakécske.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése