2018. március 24., szombat

Kiállításon XXIX. fejezet.


Kiállításon  XXIX. fejezet.
Írta: Kovács L István

   Vasárnap, egy kicsit tovább voltak ágyban mivel elég késő értek haza, vagy inkább már korán.  De Árminnak mindenképpen föl kellett kelni, hogy beszerezze a bort és a süteményt délutánra. Elment egy cukrászdába, ahol többféle süteményt vásárolt, és egy ilyenkor is nyitva tartó kisboltban üdítőitalt, és a legjobb minőségű borukból is vett két üveggel.
Mire hazaért Szeréna könnyű párolt zöldséges ételt készített.  Utána sétáltak a kertben és beszélgettek.
  Mondd édes, nem akarsz ideköltözni hozzám? Itt jó nagy a lakás, tágas világos, bármelyik szobát kiválaszthatod műteremnek. Az erdei lak úgyis felújításra szorul és itt közelebb lennél mindenhez. Igaz nem erdő, de a kert tele van fákkal, madarakkal. És ha erdőbe vágysz, mehetünk bármikor. Ha egyedül akarsz menni ott az autó, én úgyis ritkán használom, mert a Pickuppal járok.  Így egy darabig nem kell autót sem venned, bár, ha veszel az is elfér a garázsban, láttad jó nagy az is.  Komolyan szeretném, ha ide jönnél. Hozhatsz mindent, illetve elhozzuk, amit csak akarsz. Szépen bedobozolsz és megy egy teherautó a holmidért.
  -Nem lesz ez még korai? Nem akarom, hogy megbánd.
   Mit bánnék meg? Látod, most, hogy rendeztem mindent, sikerült letennem a nagy súlyt magamról, és úgy elengednem szeretteimet, hogy nem a teher, ha nem a szép emlékek maradnak meg. Lesz közös szobánk és lesz egy szoba neked is, ha félre akarsz vonulni.  Látod a dolgozóban nekem is van egy kanapé, ha csak kicsit akarok lepihenni. A háló az más, az alvásra való. Sőt, ha a lányaid egyszerre jönnek, haza ők is elférnek. Bővebben, mint ha ott lennétek nálad a kis lakban.
  -Elférnek az egyik szobában ketten is. Testvérek, ha nem tudnád!  És mikor bonyolítanánk le, mikor mindig elfoglalt vagy? Rám mikor lesz időd? Egyedül legyek mindig?
  Ott is egyedül vagy, de este mindig itt lennék neked, és már vége az iskolai szervezkedésnek, kevesebb dolgom lesz, Tádé is többet segít majd, remélem, elfogadja az ajánlatot. Költözz, ide kérlek.
  -Jó, még visszatérünk rá, menjünk készülődni. Mikorra mondtad, hogy megyünk?
Akár indulhatunk is. Hozzuk a süteményt és az italokat a másik autóból.
   Szervusztok, köszönt be Ármin, Tádé és a gyerekek az udvaron tevékenykedtek.  Grillezéshez készülődött éppen Tádé, a gyerekek játszottak.
  Tádé, te mit csinálsz, még nem ebédeltetek? Úgy volt, hogy ebéd után jövünk, hogy ne okozzunk plusz munkát!
  -Nem okoztok semmit, vártunk benneteket és így döntöttünk Annával, hogy grillezünk.
  Akkor engedd meg, a hölgy Vaszil Szeréna, a barátnőm.
  -Nagyon örülök hölgyem, Kasza Tádé. Tessék beljebb jönni, Anna a feleségem bent van.
  Szervusz Anna, engedd meg  a hölgy Vaszil Szeréna a barátnőm.
  -Szervusz, Kaszáné Jancsik Anna vagyok, foglaljatok helyet, nagyon örülünk nektek.
  Beszélgessetek, mi ki megyünk, akkor kipakolunk a kocsiból és behozzuk, amit kell. Csibészek, gyertek Ti is segíteni.
  -Mit hoztál már megint nekik Ármin? Nem tudsz úgy eljönni, hogy ne kényeztesd őket?
  Ne törődj vele. Na, fiúk, kifogja meg azt a végét, szerintem mind a ketten kapaszkodjatok bele, mert nehéz.
  Levették a pingpongasztalt és a csocsót, ami a terasz fedett része alá került az asztalt most nem állították föl, annak majd keresnek helyet. A csocsóval azonnal játszani kezdtek a gyerekek.  A kislány nagyon örült a hatalmas babának, amit alig bírt el.
 Az ajándékozás után a két férfi elkezdte a grillezést és közben beszélgettek. Míg sültek a húsok.
   Nos, megbeszéltétek Annával az ajánlatomat? Jutott rá időtök?
  -Igen, megbeszéltük, de nekem is van gondom, amit régóta tervezek, és nem tudom, te mit szólsz hozzá. Tudod, talán már említettem, hogy elvégezném én is az egyetemet, mert csak főiskolám van. Eddig megéltem belőle, de azt hiszem, ha beemelsz, abba a pozícióba jobb lenne, ha magasabb képzettségem lenne. Nem tudom így is áll e, az ajánlatod.
  Gyere ide keblemre barátom, hadd szorítsalak meg, tiéd az állás és segítek mindenben, amire szükséged van. Akit felveszünk üzemvezetőnek majd az is segít neked, mint te eddig nekem és húzzuk a szekeret, a mi szekerünket.
  A házban az asszonyok is beszélgettek, ismerkedtek, de a nagy öröm kitörésre kijöttek, hogy mi történt.  Elújságolták a jó híreket gyorsan és közben a kinti asztalon megterítettek. Jól telt a délután még Ármin is megengedett magának egy nagyon laza fröccsöt, az öröm és a kései ebéd leöblítésére. Szépen, vidáman telt a délután még a férfiak leálltak a gyerekekkel is játszani egy csocsómérkőzést.
Este már otthon folytatta Ármin a rábeszélést, udvarlást, hogy költözzön hozzá a nő.  Reggelre sikeresen megoldódott ez is. Szeréna bele egyezett, hogy oda költözik, és már ma elkezd csomagolni, ha haza viszi, a férfi mielőtt dolgozni megy.
  -Azzal tisztában vagy ugye, hogy a héten el kell mindent rendezni, mert a jövő héttől nem sokat leszek itthon.  Sokat kell Pestre menni, előkészülni a kiállításra és kezdődik a fotós tanfolyam.
  Drágám ott az autó már is a rendelkezésedre áll, akár azzal most is haza mehetsz, és amit nem akarsz becsomagolni, apróbb személyes dolgokat este hozhatod is magaddal. Elég sok mindent belepakolhatsz, de ha gondolod, munka után odamegyek és a platóra is sokat föl tudunk rakni.
  -Ezt jól kieszelted, Tetete furfangos fickó, mire veszel még rá? –átölelte és megcsókolta a férfit!
  Tessék a kulcs a kocsihoz, forgalmi a kesztyűtartóban. Nekem mennem kell, hívj, ha valamit segíteni kell. Szervusz.
  -Na jó, menj mert még követelőző leszek, teljesen leveszel a lábamról. Szia!
  Szeréna nagyon boldognak érezte magát, dúdolva tett vett a lakásban, aztán elment az erdei lakhoz. Ez a költözködés jó alkalmat adott arra, hogy átválogassa a lomjait, és amire nincs, szüksége azt a végén megsemmisítse. Telepakolta az autót, annyira, hogy már ő is alig fért bele. A hét így telt el, költözködés berendezkedés az így közössé lett otthonban.  Az esték csendes sétákkal beszélgetésekkel teltek.  Szombattól kezdődően a fotótanfolyam, hét közben pedig a kiállításra készülődés volt a programja az asszonynak. Ármin rendezte a cégnél a dolgait kialakították Tádénak az irodáját, kiírta a pályázatot. És lelkiekben készült a nagy eseményre.  Így telt napra nap és a munka október első hétvégéjéig.  Ami komoly erőpróba lett mindenkinek.
2018. március 22.
Tiszakécske
Folyt. köv.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése